Onze Missie

Wij willen dat iedereen zijn eigen kracht kent en deze optimaal kan inzetten. Hiermee willen we mensen productiever, beter en gelukkiger laten functioneren. Met als bijproduct dat het aantal burn-outs, ziekteverzuim en andere fysieke en psychologische klachten zal afnemen.  

Onze Visie

Om mensen optimaal te laten functioneren richten wij ons op:
1. Het inzichtelijk maken van talenten en drijfveren
2. Het benutten van talenten waardoor potentieel verwezenlijkt wordt
3. Een omgeving te creëren waarin mensen in flow geraken.

Ons Verhaal

Next Talent is opgericht door Martijn Leonard. Op 12 april 2006 hoorde ik tijdens een symposium aan de Haagse Hogeschool voor het eerst van Frank Heckman over Flow. Een optimale staat van bewustzijn waarin de mens zich het beste voelt en het beste in presteert. Ik werd er zo door gegrepen dat ik in 2008 afstudeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voor de opleiding bedrijfskunde in Flow in Sports bij Olympische Sporters.

Ondanks mijn grondige verdieping in flow bleef ik toch steeds mijn vraagtekens houden over de eerste flow karakteristiek: intrinsieke motivatie. De eerste flowkarakteristiek geeft namelijk aan dat je intrinsiek gemotiveerd moet zijn om flow te ervaren. Maar hoe raak je in hemelsnaam intrinsiek gemotiveerd? Allemaal wel leuk die flow, maar hoe kom je erachter wat je leuk vindt? Dat is juist hetgeen zoveel mensen bezighoudt. Daar gaat het nu juist om!

Deze vraag bleef voor mij lange tijd onopgelost. Ik dacht na, sprak mensen en las boeken over dit onderwerp. Maar tot een goed en concreet antwoord kwam ik niet. Totdat ik via Marc Lammers (Olympisch kampioen als coach met de Nederlandse hockeydames) in aanraking kwam met Marcus Buckingham. Marcus Buckingham bouwde voort op jarenlang wetenschappelijk onderzoek door Donald Clifton over talenten. De gemene deler van deze bevindingen is: mensen die hun talenten gebruiken, doen niets liever dan hetgeen ze op dat moment aan het doen zijn. Inderdaad, intrinsieke motivatie dus! Ook hier wilde ik meer – zeg maar wederom alles! – over weten.

Na jarenlang met Next Talent de talenten in kaart te hebben gebracht van duizenden mensen via een online talententest, bieden we nu ook een unieke fysieke talententest aan. Al je talenten zitten namelijk in het lichaam opgeborgen. Door nieuwe inzichten uit de wetenschap die voor mij persoonlijk en door honderden anderen getest is, biedt Next Talent sinds 2016 een unieke fysieke talententest aan. Iedereen die deze talententest doet staat er versteld van hoe de lichaam en brein connectie werkt. En hoe het lichaam jouw diepe (en soms verborgen) talenten weergeven.

Next Talent biedt dus unieke talententesten aan om de talenten inzichtelijk te maken en aanvullend bieden de trainingen praktische handvatten om de talenten ook daadwerkelijk in te zetten. Voor ons is er niets mooiers om ieders talenten tot bloei te laten komen. Ben jij de volgende?

Welkom bij Next Talent.